Evenementen

Verbouwing Action en Albert Heijn:

Action en Albert Heijn Autorama gaan verbouwen:

Winkelcentrum Autorama staat twee grote verbouwingen tegemoet: deze maand gaat Action verbouwen, medio augustus is het de beurt aan Albert Heijn, die tevens ook gaat uitbreiden. Schoenmakerij Steenwijk en de juwelier sluiten daarom haar deuren.

Te beginnen met Action. De winkelketen sluit op woensdag 19 februari haar deuren om ze vervolgens op vrijdag 6 maart weer vernieuwd te openen. Wel enkele meters verderop, want de entree van de winkel komt naast de Etos, meer centraal in het overdekte centrum.

Volgens Frank van Rutten, woordvoerder van Action, zal de winkel volgens de nieuwste standaarden worden verbouwd. Zo krijgt de discountwinkel onder meer grijze tegels, een open plafond en zelfscankassa’s. Tevens zal de winkel iets groter worden dan voorheen. ‘Daardoor kunnen we onze klanten ontvangen in een frisse en ruimtelijke winkel’, zegt Van Rutten.

Eind augustus is het de beurt aan Albert Heijn: de grootste publiekstrekker van Autorama gaat uitbreiden en wordt verbouwd naar het nieuwste ‘Echt Vers-concept’. ‘In de vernieuwde winkel vinden klanten een veel ruimer assortiment aan verse producten (..) Daarnaast gaat afrekenen in de vernieuwde winkel veel sneller met zelfscankassa’s en hangen er door de hele winkel beeldschermen vol inspiratie’, aldus Johan Jacobsen van BUN.

Albert Heijn gaat niet alleen verbouwen. Door de sluiting van schoenmakerij Steenwijk en juwelier Sonja Schreuder gaat de supermarkt uitbreiden naar deze vrijgekomen winkelunits. Op deze plek komt overigens ook de ingang, waar deze nu nog aan de noordzijde zit. Juwelier Sonja Schreuder laat weten een andere locatie te zoeken voor hun zaak.

Overigens gaat Jumbo de Reede ook verbouwen: dit gebeurt van zaterdag 22 februari tot woensdag 11 maart.

© Veendam Online.